Team

mr. Anja van der Pol

Na haar studie Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begon zij aanvankelijk in 1984 bij het juridische adviesbureau van het toenmalige NOB Wegtransport. Kort daarna was ze al als zelfstandig adviseur onder meer verbonden aan SCT Juridisch Adviesbureau en later aan diverse ondernemingen in de wereld van logistiek en dienstverlening. Anja van der Pol is directeur van SCT Juridisch Adviesbureau.

Zij heeft zowel de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) als de Postacademische Leergang Ondernemingsrecht (PALO) Fusie en Overname met succes afgerond. Daarnaast is zij gediplomeerd mediator. Vooral door haar werk, maar ook door haar activiteiten, zoals het in TLN-verband geven van lezingen over actuele juridische zaken, als docent en als examinator, heeft zij in het bijzonder de logistieke en transportsector door en door leren kennen. Maar inmiddels wordt zij ook in andere branches gevraagd.

Anja van der Pol is bij veel ondernemers bekend als doorgewinterde vakvrouw.

Anja van der Pol is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Ondernemingsrechtadviseurs (NEVOA) en lid van de Vereniging van Arbeidsrecht (VvA).

SCT Juridisch Adviesbureau is geassocieerd met en gevestigd op hetzelfde adres als De Juristenkamer, waarmee het team verder bestaat uit de volgende juridische adviseurs:

mr. Peter van Alten

Peter van Alten studeerde Nederlands Recht (bedrijfsrechtelijke afstudeervariant met sociaal recht als keuzevak) en Notarieel Recht in Leiden. Hij geeft onder meer trainingen en opleidingen aan ondernemers en brancheverenigingen op het gebied van het arbeidsrecht. Peter van Alten begon zijn carrière als juridisch adviseur bij een landelijk accountantskantoor. Na een aantal jaren specialiseerde hij zich in arbeidsrecht en ondernemingsrecht en opende hij zijn eigen kantoor Van Alten Juridisch Advies in Tholen. Later breidde hij zijn activiteiten uit naar de regio Rotterdam.

mr. Fieke Boswinkel

Fieke Boswinkel studeerde Nederlands Recht (privaatrechtelijke afstudeervariant) in Rotterdam. Daarnaast deed zij de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen, de Post Academische Leergang Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tal van andere studies op het gebied van arbeidsrecht.

Fieke Boswinkel deed ruime ervaring op binnen de rechterlijke macht en het bedrijfsleven voordat zij Boswinkel Arbeidsrecht Advies oprichtte.

mr. Claire Vendel

Claire Vendel deed op seniorposities ruime ervaring op in advocatuur en bedrijfsleven In 1991 begon zij als advocate bij Van der Steenhoven Kolle & Gilhuis in Dordrecht. Na vier jaar maakte zij de overstap naar Deloitte Juridisch Adviseurs. Op 1 juni 2005 richtte zij de onderneming Vendel Juridisch Advies (later: & Mediation) op. Zij richt zich op arbeidsrechtelijke zaken Рin de meest brede zin van het woord Рen overige ondernemingsrechtelijke kwesties. Claire Vendel is MfN register mediator.

SCT Juridisch Adviesbureau onderhoudt daarnaast goede contacten met hoogwaardige specialisten, notaris- en advocatenkantoren.